Concours Hippique

Sinds 1989 organiseert Hippische Sport Vereniging de Veluwezoom de Eerbeekse Paard- en Ponydagen. Van dit inmiddels regionaal zeer bekende Concours Hippique tracht de Veluwezoom ieder jaar weer een evenement te maken, dat zich zowel sportief, als voor het publiek kan meten met wedstrijden van grote allure. Dat de Eerbeekse Paard- en Pony Dagen bij de ruiters en amazones in de afgelopen jaren al heel populair geworden is mag blijken uit de altijd zeer goed gevulde deelnemerslijst. 

 

 

Natuurlijk is de organisatie van een paardensportevenement van dit formaat volstrekt onmogelijk, zonder de medewerking van een aantal sponsoren en vooral ook van de terreineigenaren. Industriewater, de eigenaar van het terrein waar de Veluwezoom gevestigd is, verleent ieder jaar weer enthousiast haar medewerking. Ook de families Wensink, van Zadelhoff, Boer, te Bokkel en Stichting Het Gelders Landschap stellen bijna belangeloos hun terreinen ter beschikking.

Op zaterdag worden de Eerbeekse Paard- en Pony Dagen geopend met het Ponyconcours. Om 9.00 uur wordt een aanvang gemaakt met de diverse dressuurrubrieken, terwijl om ongeveer dezelfde tijd de eerste deelnemer in de ring verwacht wordt voor het springen.Indien mogelijk wordt ook voor de afdelingsdressuur (vier- en zestallen) een plaats in deze wedstrijd ingeruimd. Om de zaterdag nog iets extra's mee te geven, heeft de vereniging als streven om de jeugd van Eerbeek de kans te geven nader kennis te maken met de Ponysport. Meestal gaan een aantal leden van de ponyclub, op een afgebakend terrein, de jeugd in de gelegenheid stellen een ritje te maken op de  rug van een pony. Eén en ander natuurlijk onder deskundige begeleiding.

Op de zondag wordt er door de paarden om de linten gestreden. Ook hier beginnen de dressuurwedstrijden om 9.00 uur. De springrubrieken worden vanaf ongeveer 9.30 uur verreden. 

De zondag wordt soms opgeluisterd door een extra showprogramma. In de loop der jaren is er al een grote diversiteit aan demonstraties op gebied van paardensport de revue gepasseerd. Zo hebben wij ons onder andere reeds mogen verheugen op een demonstratie Western riding, vrijheidsdressuur, rijden in het dameszadel, vierspanrijden, voltige van het hoogste niveau, een kür op muziek, Belgische trekpaarden, een presentatie van een grote diversiteit aan rijtuigen door een  plaatselijke koetsenclub en niet te vergeten een rassendefilé, vrijwel geheel verzorgd door eigen leden van de Veluwezoom. Een hoogtepunt was zekerwel tijdens de viering van het 60 jarig jubileum, een demonstratie van de jacht met de meute, verzorgd door de Koninklijke Jachtvereniging Soestdijk en een presentatie en demonstratie van het Korps Rijdende Artillerie, de "Gele Rijders" compleet met een door een vierspan getrokken kanon.   

Het Concours Hippique in Eerbeek wordt gehouden op het terrein van de Veluwezoom aan de Kanaalweg / Prof. Weberlaan en de daaromheen liggende terreinen, dus tussen de Korenmolen en het Apeldoorn-Dierens Kanaal. Buiten de wedstrijden om is het ook zeer goed toeven in en bij de gezellige consumptietent en het strodorp daaromheen, waar een ieder van een drankje en een hapje kan genieten.

Het CH Eerbeek wordt oa gesponsord door:

 

                                              

Copyright © 2024 by de Veluwezoom   -   Created by