Lessen

 

Alle lessen worden gegeven door instructie, die in het bezit is van 1 of meerdere ORUN diploma's en daarnaast zelf actief zijn (geweest) in de sport in de klasse M/Z en soms ook hoger.
 
Voordat je met je paard / pony op les mag komen moet deze geënt zijn tegen influenza. Na de eerste enting moet binnen 6 weken een herhalingsenting worden gegeven, daarna minimaal 1 x per jaar. Wij adviseren om de herhalingsenting om de 9 maanden te laten doen. Als het paard of de pony niet gevaccineerd is mag je niet op les komen of aan wedstrijden deelnemen. 
 
Als je misschien lid wil worden van onze vereniging ben je van harte welkom om twee keer op proef in de les te komen rijden. Als je aangeeft definitief lid te willen worden zal de instructie bekijken in welke les je het beste mee kunt gaan rijden. Als lid mag je aan de lessen meedoen, wat inhoudt dat je 1 x per week aan een dressuurles kunt deelnemen en eveneens 1 x per week aan een springles. Voor deelname aan de springles wordt wel verwacht dat er voldoende controle over de pony of het paard is; dit is ter beoordeling aan de instructie. Het totale aantal lessen per week is afhankelijk van het aantal rijdende leden. De lesindeling wordt in overleg met de instructie geregeld. De lestijden worden door het bestuur vastgesteld. Natuurlijk ook weer in overleg met de instructie. We streven ernaar lessen met 6 tot 7 combinaties te maken.
 
In de zomer wordt les gegeven op het terrein van de vereniging aan de Professor Weberlaan te Eerbeek en in de winter wordt uitgeweken naar de binnenmanege van Stal Te Bokkel aan het Soerensezand Zuid te Eerbeek.
 
 
 
Dressuurlessen:
 
Pony’s: 
 
Zomer: op het clubterrein op de maandag en donderdagavond.
                                              
Winter:  binnen op zondagmorgen en woensdagavond. 
 
Paarden: 
 
Zomer: op de maandagavond op het clubterrein
 
Winter: binnen op de woensdagavond
 
Springles:
 
Pony’s: 
 
Zomer: op het clubterrein op de dinsdag en vrijdagavond 
 
Winter: binnen bij Stal te Bokkel op vrijdagavond
 
Paarden:
 
Zomer: op het clubterrein op vrijdagavond
 
Winter: binnen bij Stal te Bokkel op vrijdagavond
 
Viertal:
 
De Veluwezoom probeert ieder jaar weer met een pony- en paardenviertal te gaan trainen en deel te nemen aan wedstrijden. De instructie bepaald  samen met het bestuur wie hier aan mee mogen doen. De trainingstijden en data waarop deelgenomen gaat worden aan wedstrijden wordt vervolgens onderling afgesproken. Meestal wordt er aan 2 wedstrijden binnen de Kring Berkel IJssel meegedaan. En als het goed gaat aan de Regio Kampioenschappen !
Momenteel zijn er geen viertallen. Zodra er voldoende deelnemers zijn voor een viertal, zal er gekeken worden welke mogelijkheden er zijn om te trainen en wedstrijden te rijden.
 
 
Tijdens de lessen, en bij alle activiteiten, waaronder onder andere het rijden op het clubterrein, inrijden, paasrit, onderlinge wedstrijd et cetera te pony/paard, is het dragen van een goede cap, die voldoet aan de Europese normen, verplicht !

 

Copyright © 2024 by de Veluwezoom   -   Created by