Onderlinge wedstrijden

 

Twee keer per jaar wordt er een onderlinge wedstrijd georganiseerd, waaraan alle rijdende leden mee kunnen doen. De wedstrijd vindt plaats op het clubterrein aan de Professor Weberlaan. Meestal in april en september. Er worden officiële juryleden uitgenodigd om de prestaties te beoordelen. De proeven, die gereden worden zijn dan ook uit het proevenboekje van de KNHS. Iedereen doet altijd zijn uiterste best zijn of haar pony of paard netjes te verzorgen en in te vlechten Voor wedstrijdcombinaties bestaat de mogelijkheid een klasse hoger te starten, om uit te proberen hoe zij er voor staan. Het opmaken van het klassement gebeurt natuurlijk zo eerlijk mogelijk.

's Ochtends om 9.00 uur wordt begonnen met de dressuur in 2 ringen op het gras. De minder ervaren combinaties kunnen in de buitenbak starten. Rond het middaguur staat het springen op het programma. We proberen ervoor te zorgen, dat één van de instructeurs aanwezig is om te helpen bij het losrijden. De horecacommissie zorgt ervoor, dat er de hele dag allerlei lekkers te koop is.

Aan het einde van de dag volgt de prijsuitreiking. De resultaten van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en dan kan er uitgerekend worden wie Clubkampioen is geworden. De bekendmaking van de Clubkampioenen tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst.

Via de mail wordt gevraagd of leden mee willen doen aan deze wedstrijden en zo wordt ook de startlijst verstuurd. De data zijn te vinden onder het kopje kalender.

 

Handige link:

http://www.dressuurproeven.nl

 

 

 
Copyright © 2024 by de Veluwezoom   -   Created by