Nieuws / Afvaardigingen Gelderse Kampioenschappen bekend

16-01-2012

Alle selecties voor de Gelderse Kampioenschappen Indoor springen en dressuur zijn verreden. Dat betekent dat zowel van alle pony- als paardencombinaties van H.S.V. de Veluwezoom bekend is wie er een startplaats hebben weten te bemachtigen voor de kampioenschappen.

Nadat Lisa Tervoort dit weekend voor de derde keer op een rij de eerste plaats wist te bemachtigen in de klasse M1 dressuur, was het voor niemand een verrassing dat zij uitgeroepen werd als kringkampioen van dit indoorseizoen. Dit betekent tevens dat zij samen met haar pony Kasper als eerste een startplaats verdiende in haar klasse. Afgelopen zomer nam zij al deel aan de outdoor kampioenschappen in een lagere klasse.Achter Lisa Tervoort werd Montana Hillebrand, die overigens voor Lisa de pony Kasper uitbracht, reservekampioen in de klasse M1 dressuur. Zij is daardoor tevens afgevaardigd naar de kampioenschappen met Zodan. Ook Marlou Rutten reed goed op deze laatste selectiewedstrijd in Laag-Soeren. Zij behaalde met haar pony Sytse een 4e plaats.

Marlou Rutten met Sytse                               Gabrielle Bouwhuis                     Esmee Ruizendaal met Jari

Verder werd Nathalie de Bruijn – Schotpoort reserve kringkampioen in de klasse L1 dressuur met Caprice en Anjo van Dijk reserve kringkampioen in de klasse M1 dressuur. Beide amazones zijn daardoor afgevaardigd naar de kampioenschappen, net als Lisanne der Nederlanden die zich met Alaska wist te plaatsen in de klasse Z2.Lisanne en Nathalie hebben een overstap naar een andere vereniging gemaakt maar zijn voor deze selectie nog wel onder de naam van de Veluwezoom gestart. Remke Kwant plaatste zich vorige week al in de klasse B springen met haar paard Bradley,het eer

Rowie Simonse startte voor het eerst met haar mooie 4 jarige schimmel Deka Walda in Heteren en werd 2e en 3e met 186 en 184 punten. Het paard is nog maar kort onder het zadel dus een knappe prestatie.

Voor Laura de Wild was het ook een goed weekend. Zaterdag startte zij eerst de grote vos Cicero op de competitie voor het Gelders Paard in Zevenaar. Zij won hier in de klasse L1 een 1e prijs met 193 punten en een 2e prijs met 188 punten. Zondags startte zij haar paard Cyrano voor het eerst op een officiële dressuurwedstrijd in de klasse B. Dit was absoluut voor herhaling vatbaar, want de combinatie ging direct met twee 1e prijzen en vier winstpunten naar huis. Lisa Gierman startte zaterdag ook op de competitie voor het Gelders Paard met haar merrie Bling-Bling. Deze combinatie behaalde een winstpunt in de klasse M1 en is daarmee al bijna weer M2 stargerechtigd.

            

Laura de Wild met Cicero                        Lisa Gierman met Bling-bling                Laura de Wild met Cyrano

Daarnaast kwamen er een aantal kersverse combinaties aan start in de klasse B en B groen dressuur in Laag-Soeren. Zo reed Esmeé Ruizendaal, B dressuur met Jari. De combinatie behaalde 179 punten, wat een knappe prestatie was. Jari was namelijk al de hele week kreupel en Esmée had daardoor maar een dag de tijd gehad om te oefenen voor haar wedstrijd. Gabrielle Bouwhuis reed met Donja haar eerste wedstrijd in de klasse klasse B dressuur. De combinatie behaalde 178 punten, wat een natuurlijk een mooie prestatie is voor de eerste keer. Ook Lotte van ’t Land reed een hele nette proef met Fellow in de klasse B groen dressuur. Dit was haar eerste dressuurwedstrijd ooit en ze wist een tweede prijs te behalen in een deelnemersveld van 10 combinaties.

Lotte van 't Land met Fellow                         Lisa Tervoort                         Remke Kwant met Bradley

 


Meer nieuws

24-06 » Live resultaten van het concours beschikbaar!
29-07 » Kim Berendsen Gelders Kampioen!
26-06 » Concours Hippique Eerbeek 2022
12-06 » Eerste onderlinge wedstrijd 2022
26-06 » Meetmoment juni 2021
07-06 » Onderlinge wedstrijd 6 juni 2021
05-04 » Paasrit 2021
01-02 » Start 2021
31-12 » Nieuws 2020
16-04 » Eerste onderlinge wedstrijd, Dora 25 jarig jubileum
21-01 » Schriktraining en Nieuwjaarsreceptie
07-12 » Pietenspringen
07-11 » Zwijnenrit 2018
18-01 » Starttijd Lisa Tervoort GK
18-01 » Afvaardiging Gelderse Kampioenschappen
09-12 » Informatiebijeenkomst
27-11 » Selectiewedstrijd Springen Gorssel
27-11 » Zwijnen- en Frislingenrit
17-05 » Pony's Loenen 2017
17-05 » Paarden Loenen 2017


Copyright © 2023 by de Veluwezoom   -   Created by